ПРОДУКТИ
Кошница

Webber Naturals Магнезий (оксид, малат, глицерофосфат) 250мг. капл. х100

Webber Naturals Магнезий (оксид, малат, глицерофосфат) 250мг. капл. х100
Webber Naturals Магнезий (оксид, малат, глицерофосфат) 250мг. капл. х100
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a2525
17.39лв.
Купи

Webber Naturals Магнезий (оксид, малат, глицерофосфат) -  естествен продукт, източник на магнезий с максимална степен на усвояване! 

Магнезий в хелатни форми (оксид, малат, глицерофосфат), които навлизат по-ефективно в клетките на тялото! Осигурява оптимални количества магнезий – 500 mg във всяка таблетка!

Хелатиран магнезий под формата на оксид, малат и глицерофосфат, който се отличава с оптимална бионаличност и висока степен на абсорбция. Хелатирането означава, че магнезият е свързан с аминокиселина, чиято задача е бързо да го транспортира до клетките. Изключително подходящ за хора с ниска киселинност на стомаха (хипохлорхидрия), които страдат от нарушено храносмилане поради занижените количества солна киселина в стомашния сок.

 • Поддържа здравината на костите и зъбите.
 • Съдейства за образуването на тъкани, правилната мускулна функция и намаляването на мускулните болки и крампи.
 • Насърчава усвояването на други минерали като калций, фосфор, натрий и калий.
 • Подпомага метаболизма на въглехидрати, протеини и мазнини.
 • Регулира метаболитните процеси, включително производството на енергия от глюкозата.
 • От полза за сърдечно-съдовата система и нормалния сърдечен ритъм. Регулира кръвното налягане.
 • Подпомага дейността на невротрансмитерите, които изпращат съобщения до мозъка и нервната система. Релаксира ума и тялото.
 • От съществено значение е за синтеза на хормоните, отговорни за психо-емоционалното състояние, включително серотонин – „хормонът на щастието“.
 • Редовният му прием има ползи при нарушения на съня – проблеми със заспиването и чести събуждания през нощта.
 • При мигрена, може да облекчи състоянието. Магнезият участва в кръвообращението и дейността на невротрансмитерите. Насърчава освобождаването на хормони, отговорни за намаляването на болката и свиването на кръвоносните съдове.

Магнезий – това е минерал с ключово значение за поддържането на оптимално добро здраве. Той е един от най-жизненоважните ензимни ко-фактори и регулира повече реакции, отколкото всеки друг минерал. Отговорен е за две от най-важните клетъчни функции: производство на енергия и клетъчното възпроизвеждане. Според статистиката обаче, все повече хора не получават необходимото количество от този жизненоважен минерал.

Недостигът на магнезий се свързва с повишени нива на възпаление в тялото, което увеличава риска от рак, диабет, сърдечно-съдови заболявания и други здравословни проблеми. Дефицитът на магнезий е една от водещите причини за остеопороза.

Тъй като магнезият функционира като регулатор на електролитния баланс, метаболизма и други биохимични реакции, ефектите му върху здравето могат да бъде толкова интензивни, колкото на някои лекарства. Здравословните нива на магнезий са от полза при високо кръвно налягане, диабет тип II, мигрена, астма, отслабване на паметта, умора, депресия и др. Той е безкрайно необходим и на костите, и участва в здравословното регулиране на калция. Повишеният прием на магнезий е свързан с намалена загуба на костна плътност при по-възрастни хора или жени в менопауза.

Тялото има ежедневна нужда от магнезий. Ако не приемаме адекватни дози  магнезий всеки ден, тялото или ще изземе магнезия от костите, където е необходим, или ще функционира в дефицит.

Главните симптоми при на недостиг на магнезий включват мускулни крампи, треперене, неравномерен сърдечен ритъм, умора, раздразнителност, безпокойство.

Съставки:В 1/2 табл.:Дн. доза:
Магнезий 
(Оксид, малат, глицерофосфат)
250 mg250 mg

Начин на употреба:

Приемайте по  1/2   таблетка дневно.