ПРОДУКТИ
Кошница

Webber Naturals Мелатонин 3 мг.+ магнезий 150 мг. табл. х100

Webber Naturals Мелатонин 3 мг.+ магнезий 150 мг. табл. х100
Webber Naturals Мелатонин 3 мг.+ магнезий 150 мг. табл. х100
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a2533
17.23лв.
Купи

Мелатонин + магнезий – естествен продукт за добър и спокоен сън!

Формулата на Webber Naturals съдържа двете най-ефикасни, естествени съставки срещу безсъние. Комбинацията от мелатонин и магнезий в продукта действа в няколко посоки – релаксация на ума и тялото, подкрепа за нервната система и регулиране на цикъла сън-бодърстване. Не води до привикване!

Вижте как мелатонинът и магнезият помагат срещу безсъние!

Мелатонин. Oсновният хормон, произвеждан от епифизата (пинеалната жлеза), която се намира в мозъка. Регулира циркадния ритъм (билогичния часовник на организма) и функциите на ендокринната и имунната системи. Синтезът на мелатонин силно се влияе от слънчевата светлина. През нощта секрецията му е много по-висока, отколкото през деня. Когато този естествен механизъм бъде нарушен, се появяват смущения в цикъла сън-бодрост, умствена и физическа умора, раздразнителност. Освен че влошава качеството на съня, недостигът на мелатонин предизвика още раздразнителност, плачливост, отслабване на фокуса и хиперактивно поведение, главоболие.

  • Ползи от приема на мелатонин при безсъние. Съкращава времето, необходимо за заспиване, регулира съня и циркадните ритми. Подобрява продължителността и качеството на съня. Има изключителни ползи при джет лаг синдром (нарушения в биологичния ритъм и трудности със заспиването, причинени от пътувания на дълги разстояния със самолет) и работа на смени.

  • Магнезий. Минералът, необходим на всяка клетка в тялото. Активира повече от 350 ензими и има решаващо значение за редица метаболитни функции. Поддържа мускулната функция, регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане, важен е за правилното функциониране на нервната система, отговаря за производството на енергия, поддържа костите и зъбите здрави и силни. Има важно значение за функционирането на мозъка и нервната система.

  • Ползи от приема на магнезий при безсъние. Стимулира GABA рецепторите в мозъка, което има изключително значение за преодоляване на безпокойството и безсънието. GABA е аминокиселина, която се произвежда в мозъка. Тя намалява активността на невроните и не позволява свръхстимулацията им. Ниските нива на GABA не ви позволяват да се отпуснете и могат да доведат до генерализирано тревожно разстройство, пристъпи на паника и други смущения. Магнезият също така потиска освобождаването на стресови хормони, включително кортизол, подпомага невропластичността на мозъка, насърчава синтеза на серотонин.

Безсънието може да се дължи на напрежение и интензивен стрес, тревожност или депресия, недостатъчна физическа активност. Други причини за проблемите със съня са нарушенията в режима сън-бодърстване, предизвикани от работата на смени или честите пътувания на далечни разстояния.

Сънотворните медикаменти, до които някои хора прибягват, имат редица странични ефекти: зависимост, замаяност и забавени реакции през деня, нарушения на паметта, напълняване. Освен това, комбинацията им с алкохол може да бъде много опасна. Продуктът на Webber Naturals е естествена алтернатива на синтетичните средства срещу безсъние, който без риск от странични ефекти насърчава усещането за спокойствие и подпомага качеството на съня.

Състав в 1 таблетка:

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Магнезий (цитрат, фумарат, оксид, сукцинат, малат)150 mg150 mg
Мелатонин (от не-животиснки източници)3 mg 3 mg 

Начин на употреба:

(За възрастни): По 1 таблетка вечер.