ПРОДУКТИ
Кошница

Webber Naturals млечен бодил 250мг. капс. х60

Webber Naturals млечен бодил 250мг. капс. х60
Webber Naturals млечен бодил 250мг. капс. х60
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a2541
17.39лв.
Купи

Webber Naturals млечен бодил

съдържа висококачествен екстракт от млечен бодил (бял трън), стандартизиран до 60% силимарин – биологично активната съставка в семената на растението, в комбинация с екстракти от глухарче и куркума.

Може да се приема профилактично или да се включи към конвенционалното лечение при диагностицирани заболявания на черния дроб.

 • Стимулира регенерацията на чернодробните клетки.
 • Съдейства за оптималното филтриране на токсините от тялото.
 • Подпомага функционирането на черния дроб при алкохол-индуцирана токсичност и прием на тежки лекарства.
 • Може да подпомогне терапията при токсин-индуцирани чернодробни заболявания, остър и хроничен вирусен хепатит или цироза.
 • Насърчава естественото производство на глутатион – мощен антиоксидант, който има решаваща роля за защитата на чернодробните клетки от увреждане.
 • Поддържа нормалното състояние на жлъчния мехур, спомага за подобряване потока на жлъчката и допринася за намаляване на риска от образуване на жлъчни камъни.
 • От полза за функциите на стомашно-чревния тракт и храносмилането.
 • Допринася за поддържане здравословни нива на холестерола, особено в случаите, когато кръвната захар не е в норма.
 • Има благоприятни ефекти върху сърдечно-съдовата система.

Екстрактът от млечен бодил е едно от най-ефикасните природни средства за възстановяване на черния дроб. Той е перфектен детоксикатор, който неутрализира неблагоприятните последствия от консумацията на алкохол и обработвани с химикали храни, прием на тежки лекарства, живот в силно замърсена среда.

Екстрактът от млечен бодил подпомага способността на черния дроб да пречиства кръвта от вредните вещества, благодарение на което тя да доставя свободно кислород и хранителни вещества до всички органи и системи в тялото.

Ползите на млечния бодил не се ограничават само до чернодробното здраве. Тази билка е много полезна и за сърдечно-съдовата система, тъй като понижава нивата на холестерола. Този ефект, млечният бодил постига благодарение на способността си да потиска хроничното възпаление, да прочиства кръвта и да възпрепятства окислителното увреждане на артериите.

Силимаринът – активното съединение в състава на млечния бодил представлява комплекс от следните полифеноли: силибин А, силибин В, силикристин, силидианин, изосилибин А, изосилибин В, изосиликристин и таксифолин. Те са изключително мощни антиоксидантни със силно противовъзпалително и оздравяващо действие, които потискат окислителните реакции в клетъчните стени и намаляват оксидативния стрес, който е главен виновник за развитието на много от хроничните и дегенеративни заболявания.

Глухарчето и куркумата са други лечебни билки, полезни за черния дроб и жлъчката. Те чудесно допълват действието на млечния бодил, осигурявайки допълнителни ползи.

 • Екстракт от глухарче (корен). Особено полезен при стомашно-чревни смущения, включително запек, подут корем, тежест след хранене, образуване на газове. Стимулира жлъчната секреция, подпомага бъбречната функция, има умерено изразени пикочогонни свойства и насърчава елиминирането на токсините чрез урината.
 • Екстракт от куркума (корен). Страхотен детоксикатор на черния дроб. Активира производството на жлъчка, подобрява храносмилането. Също както млечния бодил, насърчава производството на глутатион и подпомага чернодробната функция. Понижава нивата на хронично възпаление.

Състав в 1 капсула:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Млечен бодил

/Silybum marianum/

Екстракт от семена, стандартизирани до 60% силимарин

250 mg500 mg
Глухарче пудра(корен)
/Taraxacum officinale/
55 mg110 mg
Куркума (корен) /Curcuma longa/27.5 mg55 mg

Начин на употреба:

По 1 капсула 2 пъти дневно.