ПРОДУКТИ
Кошница

JNATURAL FACTORS Calm Biotic® Пробиотик срещу стрес и нервен стомах 3 млрд. активни пробиотици, 2 щама капс. x 30

Webber Naturals Пробиотик стрес 3млрд. активни пробиотици капс. х45
JNATURAL FACTORS Calm Biotic® Пробиотик срещу стрес и нервен стомах 3 млрд. активни пробиотици, 2 щама капс. x 30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a2554
53.50лв.
Купи

Webber Naturals Пробиотик стрес

 

Calm Biotic® e уникална пробиотична формула за намаляване на стомашно-чревния дискомфорт, провокиран от стрес. Съдържа два пробиотични щама – Lactobacillus helveticus (R0052) и Bifidobacterium longum (R0175), осигуряващи клинично доказани ползи за чревно-мозъчната ос, по която се извършва специфичен обмен на информация между стомашно-чревния тракт и централната нервна система.

Всяка капсула Calm Biotic® осигурява гарантиран минимум от 3 милиарда жизнеспособни полезни бактерии, които допринасят за:

  • възстановяване равновесието на чревната микрофлора;
  • подпомагане здравето на чревната лигавица и намаляване на възпалението в червата;
  • потискане на безпокойството и нервното напрежение;
  • поддържане на емоционалното благополучие;
  • стимулиране на мозъчната функция;
  • облекчаване на невровъзпалението и последващи невронни дисфункции, свързани с някои невродегенеративни разстройства като болестта на Алцхаймер;
  • облекчаване на стомашно-чревния дискомфорт, провокиран от стрес – гадене, болки и подуване на корема, нарушения в изхождането (разстройство или запек) и др.;
  • намаляване на симптомите при раздразнен и нервен стомах (функционална диспепсия) - бързо засищане и усещане за препълване на корема след прием на минимални количества храна, болки в горната част на корема, нарушения в храносмилането, киселини и др.

 

Lactobacillus helveticus е вид млечнокисела бактерия, която обитава червата и се среща в някои храни като италиански и швейцарски сирена, мляко, кефир, ферментирали продукти (кисело зеле, кимчи и др.). Приемът на пробиотичния щам L. Helveticus (R0052) под формата на пробиотична добавка, се свързва с подобрения в чревното, оралното и психичното здраве.

Bifidobacterium longum е един от първите пробиотици, заселващи чревния тракт на новородените и малките деца. Играе роля за укрепване на имунитета, защитата срещу стомашно-чревни инфекции, подобряване на храносмилането, облекчаване проявите на екзема и поддържане на неврологичното здраве.

Изследвания показват, че комбинираният прием на пробиотичните щамове Lactobacillus helveticus (R0052) и Bifidobacterium longum (R0175) има отличен ефект срещу тревожните и депресивни разстройства, и тяхното негативно въздействие върху храносмилателната функция.

Съчетанието от L. helveticus (R0052) и B. longum (R0175) притежава отличен профил на безопасност и не води до нежелани реакции.