ПРОДУКТИ
Кошница

Webber Naturals Advanced Collagen + Hyaluronic Acid and Boron х 40 мини каплети

Webber Naturals Advanced Collagen + Hyaluronic Acid and Boron х 40 мини каплети
Webber Naturals Advanced Collagen + Hyaluronic Acid and Boron х 40 мини каплети
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3700
49.60лв.
Купи

Webber Naturals Advanced Collagen + Hyaluronic Acid and Boron 

Advanced Collagen + Hyaluronic Acid and Boron се препоръчва при остеоартрит, болки и скованост в ставите, намалена мобилност и ставен дискомфорт, предизвикан от физически натоварвания. Продуктът се предлага под формата на лесни за преглъщане мини каплети, всяка от които съдържа 40 mg от патентованата съставка UC-II®. Същата доза е използвана и в клиничните проучвания, доказващи ефикасността на UC-II®.

Ползи от съставките в продукта

UC- II® Колаген комплекс

Патентована форма на неденатуриран (естествен) колаген тип II с клинично доказана ефективност в поддържането на извънклетъчния матрикс, произвеждан от хондроцитите (клетките на ставния хрущял).

 

Благодарение на неденатурираната си форма, UC- II® колаген комплекс притежава висока биологична активност и осигурява оптимална подкрепа за ставите.

 

UC- II® колаген комплекс е високоефективна естествена съставка за облекчаване на симптомите при остеоартрит (OA) - най-често срещаната форма на артрит, която се развива с напредване на възрастта, както и при системно натоварване или нараняване на ставите при спорт, тежък физически труд и други дейности.

 

UC- II® колаген комплекс допринася за комфорта, мобилността и гъвкавостта на ставите при остеоартрит, и подпомага възстановяването след интензивни физически натоварвания.

 

Хиалуронова киселина

Известна е още с наименованията хиалуронан и хиалуронат. Представлява гелоподобна субстанция, която е важна съставна част на съединителната тъкан.

 

Хиалуроновата киселина образува покривен комплексен филм около хондроцитите, който привлича водните молекули в хрущяла и увеличава устойчивостта му на компресия. Тя регулира водното съдържание в хрущяла и в синовиалната течност, и подпомага свободното движение на ставите.

 

Смазва ставите: свързва се отлично с водата, образувайки вискозна консистенция, наподобяваща желе. Тази вискозна течност осигурява смазване и действа като „амортисьор“ в ставата.

 

Стимулира развитието на ставния хрущял и костите: насърчава растежа на нови клетки и тъкани.

 

Намалява възпалението: играе важна роля за намаляване на възпалителните процеси в ставите и облекчаване болката, предизвикана от нараняване или дегенерация на тъканите.

 

Бор

Този микроелемент има жизненоважно значение за възстановяване и поддържане нормалното състояние на ставите. Установено е, че проявява следните свойства:

 

облекчава симптомите при различни видове артрит;

играе ключова роля в остеогенезата – предотвратява загубата на калций и магнезий с урината, и намалява риска от деминерализация на костите;

подпомага растежа и здравината на костите;

намалява нивата на възпалителните маркери като С-реактивен протеин;

подобрява функционирането на витамин D в тялото;

ускорява зарастването на рани.

 

Състав:

Съставки:

В 1 капл.:

Дн. доза:

UC- II® Колаген комплекс 

40 mg

40 mg

(съдържащ 27.2 mg пилешки хрущяли от гръден кош /Gallus gallus/)

 

 

Общ колаген

10 mg

10 mg

Нехидролизиран колаген тип II

1.2 mg

1.2 mg

Бор (глицинат)

3.36 mg

3.36 mg

Хиалуронова киселина (натриев хиалуронат)

3.3 mg

3.3 mg

 

Начин на употреба:

По 1 мини каплета дневно. За оптимални резултати приемайте едновременно с витамин D3 и калций.