ПРОДУКТИ
Кошница

Webber Naturals EchinaMax® Ехинацея екстракт 2500 mg капс. x 60 за поддържане на нормалната имунна функция

Webber Naturals EchinaMax® Ехинацея екстракт 2500 mg капс. x 60 за поддържане на нормалната имунна функция
Webber Naturals EchinaMax® Ехинацея екстракт 2500 mg капс. x 60 за поддържане на нормалната имунна функция
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a2479
10.94лв.
Купи

EchinaMax® Ехинацея екстракт 2500 mg капс. x 60 – естествен за поддържане на нормалната имунна функция.

EchinaMax® съдържа органик сертифициран екстракт от ехинацея. Извлечен от прясна суровина. Без алкохол и други органични разтворители! Гарантирано бърза абсорбция и висока бионаличност на активните компоненти! Ползи:

  • за превенция и допълваща терапия при простудни състояния, тонзилити, ринити и остри респираторни заболявания;
  • оптимално ефективен и безопасен профилактикум на остри респираторни заболявания, включително грип и простуда в студения и преходните сезони;
  • допринася за скъсяване времетраенето на болестния процес и ускоряване на възстановяването;
  • дава добри резултати при ставни болки – последици от вирусни и бактериални инфекции (например стрептококи), а също и при общото усещане за „болка навсякъде“, характерно за типичната грипна инфекция.

Ехинацеята (Echinacea purpurea) е традиционно северноамериканско лечебно растение с имуностимулиращи, противовирусни, антибактериални, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Висококачественият екстракт от ехинацея може едновременно да увеличи броя на цилкулиращите бели кръвни клетки, да засили продукцията на интерлевкини и да забави апоптозата (програмираната клетъчна смърт) на имунокомпетентните клетки в слезката. Противовирусният ефект на ехинацея е доказан и по отношение на грипния и на херпес симплекс вируса. Ето защо екстрактите от ехинацея са подходящи както за профилактика, така и за лечение на двата вида инфекции (особено ефективни са в началните стадии на заболяването).

Убедителни данни от рандомизирани и плацебо-контролирани клинични проучвания показват, че:

  • в детската възраст профилактичният прием на ехинацея намалява средната заболеваемост от ОРЗ средно с около 50%, а времетраенето на повишената температура с до 62% спрямо контролата;
  • у възрастните, развили някои или всички 12 симптома на простудно заболяване (по стандартна скала за оценяване) и третирани с различни по концентрация и дозова форма екстракти от ехинацея, е настъпило подобрение по някои или по всички симптоми, като при част от тях подобрението достига 95%;
  • приемът на ехинацея скъсява периода на боледуване средно от 9 дни на 6 дни у възрастни от двата пола с ринорея и субективно усещане за настинка.

Ключовите активни компоненти в състава на ехинацея, на които тя дължи тези си ефекти са полизахаридите, фенолните съединения (кафеена и цикориева киселини) и алкиламидите. Те имат следните действия:

Полизахариди (арабиногалактани и фукогалактоксилоглюкани). Стимулират фагоцитозата на бактериите, вирусите и гъбите от имунокомпетентните клетки и засилват отделянето на интерферони от макрофагите.

Фенолни съединения (кафеена и цикориева киселини). Имат силен антиоксидантен и неутрализиращ свободните радикали ефект. Наред с това потискат хиалуронидазата – ензим, който разрушава структурната цялост на мембраните. Това е механизмът, чрез който намаляват способността на патогените да навлизат в прицелните си клетки.

Алкиламиди (ехинацеин, метил- и бутиламиди). Стимулират макрофагите в алвеолите на белите дробове и неутрализират инфекциите в начален стадий. Намаляват възпалението и стимулират NK-клетките (“естествените убийци“). Ехинацея активира както клетъчния, така и хуморалния имунитет (T- и B-лимфоцитите).

EchinaMax® на канадската компания Webber Naturals съдържа високо концентриран екстракт (19:1) от цялостния комплекс биоактивни вещества на ехинацея/Echinacea purpurea/, иззети от стръковете и корените на растението. Предлага се под формата на меки, лесни за поглъщане капсули. Всяка капсула от продукта е еквивалентна на 2500 mg (2.5 g) от прясното растение.

Билката, от която е извлечен екстрактът в EchinaMax® е отгледана по методите на органичното земеделие в естествения си ареал на разпространение – долината Оканаган в канадската провинция Британска Колумбия.

ECHINAMAX EХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 2500 МГ СЪСТАВКИ:

(в 1 капс.) / дн. доза
Ехинацея Органик 132 mg / 528 mg
/Echinacea purpurea/ , (надземни части и корен)
Екстракт 19:1 (еквивалентен на 2500 mg свежа билка Ехинацея)

Други съставки:
Слънчогледово масло, софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода,
Кароб, жълт пчелен восък, не ГМО слънчогледов лецитин.)

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, животински продукти, сол, ядки или ГМО.

ECHINAMAX EХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 2500 МГ ДОЗИРОВКА:
(За възрастни): По 4 софтгел капсули дневно.

Забележка:
Не използвайте при алергия към растения от сем. Astraceae /Compositae/.
Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.
Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Производител:
Уебър Натуралс / Webber Naturals Pharmaceuticals LTD, Канада.

Опаковка:
ECHINAMAX EХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 2500 МГ на Уебър Натуралс се предлага в опаковка от 60 софтгел капсули.