ПРОДУКТИ
Кошница

Webber Naturals Liver Health x 65 капсули

Webber Naturals Liver Health x 65 капсули
Webber Naturals Liver Health x 65 капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3703
40.40лв.
Купи

Webber Naturals Liver Health

Продуктът Liver Health съдържа екстракти от най-полезните за черния дроб лечебни растения: бял трън, шизандра и куркума. С цел още по-висока ефикасност, към тази билкова комбинация е добавен мощния антиоксидант алфа-липоева киселина. 

 

Какво е действието на Liver Health:

  • стимулира детокс процесите в черния дроб и има протективен ефект при редовна консумация на алкохол;
  • стабилизира хепатоцитите (чернодробните клетки) срещу химическо и оксидативно увреждане;
  • допринася за балансирани нива на холестерола и намаляване омазняването на черния дроб при високомазнинна диета;
  • след консултация с лекуващия лекар, може да се комбинира с терапията при чернодробни заболявания – хепатит, цироза, стеатоза, фиброза.
  • подпомага храносмилането и функцията на жлъчния мехур;
  • насърчава очистването на организма при спазване на разтоварващи диети и лечебно гладуване.

 

Ценни свойства на съставките в Liver Health

 

Бял трън

Ключовата съставка в продукта. Медицинската му употреба при чернодробни нарушения и проблеми с храносмилането и жлъчния мехур, датира от години и е добре проучена.

Ползите на белия трън (млечен бодил) се дължат предимно на силимарина - биологично активно съединение, съдържащо се в семената му. В продукта на Webber Naturals, екстрактът от млечен бодил е стандартизиран до 60% силимарин.

Известно е, че силимаринът стимулира регенерацията на чернодробните клетки, увеличава нивата на общия глутатион в черния дроб, стимулира жлъчната секреция и намалява окислението на холестерола с ниска плътност.

 

Шизандра

Това растение е познато основно с адаптогенните си ефекти – помага на организма да се приспособи към стрес, промени и физическо натоварване, премахва изтощението, има силно тонизиращо действие.

Екстрактът от шизандра успешно се използва и в терапията на различни чернодробни заболявания, включително хепатит, както и за профилактиката и защитата на черния дроб от токсини.

 

Куркума

Древно лечебно растение с хилядолетна история на употреба в природната медицина. Отличава се с уникалните си противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти, полезни при чернодробни проблеми, нарушения във функциите на храносмилателната система, сърдечно-съдови болести, възпалителни заболявания като артрит и др.

 

Алфа-липоева киселина 

Универсален антиоксидант с мощно детокс въздействие върху всички органи и системи в тялото. Засилва ефектите на други антиоксиданти като витамин С, глутатион и витамин Е. Подпомага възстановяването и облекчава симптомите при чернодробни заболявания, диабетна невропатия и нарушения на зрението.

 

Състав:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Бял трън - екстракт от семена, стандартизиран до 60% силимарин /Silybum marianum/150 mg 450 mg
Шизандра (пудра от плод /Schisandra chinensis/)100 mg300 mg
Куркуминоиди от коренище на куркума /Curcuma longa/13.3 mg39.9 mg
Алфа-липоева киселина200 mg600 mg
 

 

Начин на употреба:

По 1 капсула 1-3 пъти дневно. За най-добри резултати използвайте минимум 3 седмици.