ПРОДУКТИ
Кошница

WEBBER NATURALS ST. JOHN'S WORT / ЖЪЛТ КАНТАРИОН 300МГ КАПС. Х60

WEBBER NATURALS ST. JOHN'S WORT / ЖЪЛТ КАНТАРИОН 300МГ КАПС. Х60
WEBBER NATURALS ST. JOHN'S WORT / ЖЪЛТ КАНТАРИОН 300МГ КАПС. Х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: W084
13.80лв.
Купи

WEBBER NATURALS ST. JOHN'S WORT / ЖЪЛТ КАНТАРИОН 300МГ КАПС. Х60

Продуктът St. John’s Wort съдържа висококачествен екстракт от билката жълт кантарион, традиционно използвана за укрепване на нервната система и поддържане на емоционалното здраве.

Какви ползи осигурява екстрактът от жълт кантарион

  • Проявява успокоително, тонизиращо и стимулиращо положителното мислене действие.
  • Допринася за намаляване състоянията на нервност, меланхолия и безсъние.
  • Помага при тревожност, синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието и обсесивно-компулсивно разстройство.
  • Може да облекчи тежестта на мигренозното главоболие,
  • Има полезно въздействие срещу горещите вълни и променливите настроения през периода на менопаузата.

Механизъм на действие. Жълтият кантарион (Hypericum perforatum) е лечебно растение, отдавна известно със способността си да стабилизира психичното здраве. Използва се основно като средство без рецепта за преодоляване състоянията на лека и умерена депресия.

Смята се, че жълтият кантарион действа по подобен начин на стандартните антидепресанти. Изследванията показват, че активните съединения в цветовете му увеличават активността на мозъчните химикали серотонин и норадреналин, които играят важна роля в регулирането на настроението.

Ключовите активни вещества в жълтия кантарион са хиперицин и хиперфорин – именно те влияят благоприятно на емоционалното състояние.  

Хиперицин и хиперфорин притежават уникален профил на комбиниран антидепресант – потискат обратния захват на серотонина, норадреналина и допамина, и паралелно с това действат като умерен инхибитор на моноаминооксидазата (ензим, разграждащ норадреналина). Тези активни съставки не проявяват типичните за синтетичните лекарства странични ефекти, а ползите им при лека и умерено изразена депресия, са съпоставими с тези на серотонинергичните антидепресанти (SSRI).

Екстрактът от надземни части на жълт кантарион в продукта на Webber Naturals е стандартизиран до 0.3% хиперицин (900 µg) и предоставя всички най-важни фармакологични ползи по отношение на емоционалното състояние. 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Жълт кантарион /Hypericum perforatum/ , екстракт от надземни части, стандартизиран до 0.3% хиперицин (900 µg)300 mg900 mg

Оризово нишесте, желатинова капсула (желатин, пречистена вода), растителен магнезиев стеарат (лубрикант), силициев диоксид.

Не съдържа: Изкуствени подсладители, оцветители, царевица, млечни продукти, соя, нишесте, пшеница, дрожди, глутен или ГМО.

Хранителна добавка, 60 капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: допринася за нормалното състояние на нервната система. 

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: Не се препоръчва за бременни и кърмещи. Избягвайте прекомерно излагане на UV лъчи (слънце, солариум). Ако приемате контрацептивни таблетки, лекарства за ХИВ, имуносупресори, антикоагуланти, дигоксин, фениланин, антидепресанти, лераства за мигрена или епилепсия се консултирайте с лекар преди употреба.Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.