Тестове

Производители

Последни статии

CLEAR OVU TEST Тест за овулация Преглед отблизо

Clear OVU Тест комплект 5 бр.тест овулация+тест за бременост

8,94 лв

2077

ВЪВЕДЕНИЕ
Едностъпковият LH oвулационен тест е бърз и лесен за употреба. Този качествен тест може да предскаже кога е повишено максимално нивото LH (лутеинизиращ хормон) и следователно кога е вероятно да сте в овулация.

КОГА ДА ЗАПОЧНЕ ТЕСТВАНЕТО
Първата стъпка е да определите дължината на Вашият менструален цикъл. Това е броят на дните считано от първия ден на Вашето менструално кървене до деня предхождащ началото на следващото менструално кървене. Моля, обърнете се към приложената таблица, за да определите кога трябва да започнете тестването. Ако Вашият цикъл е по-къс от 21 дни или по-дълъг от 38 дни, моля консултирайте се с Вашия лекар. Ако Вие не знаете дължината на Вашия цикъл, то Вие можете да започнете тестването на 11-тия ден след Вашия І период, тъй като средната дължина на цикъла е 28 дни. Правете по 1 тест всеки ден за период от пет дни или докато LH повишението бъде установено.

Дължина на цикъла

21 дни

22 дни

23 дни

24 дни

25 дни

26 дни

27 дни

28 дни

29 дни

30 дни

31 дни

32 дни

33 дни

34 дни

35 дни

36 дни

37 дни

38 дни

Започнете тестването на

6-и ден

6-и ден

7-и ден

7-и ден

8-и ден

9-и ден

10-и ден

11-и ден

12-и ден

13-и ден

14-и ден

15-и ден

16-и ден

17-и ден

18-и ден

19-и ден

20-и ден

21-и ден

 

СЪБИРАНЕ НА УРИНА
1. Не използвайте първа сутрешна урина, тъй като LH се синтезира във Вашето тяло рано сутринта. Повишението на LH ще бъде показано във Вашата урина едва по-късно през деня.
2. Най-доброто време за събиране на урина е от 10 сутринта до 8 вечерта.
3. Събирайте урината по едно и съшо време всеки ден.
4. Намалете приемането на течности около 2 часа преди да съберете Вашата урина, тъй като разредената проба урина може да предотварти установяването на повишението на LH.

ТЕСТОВА ПРОЦЕДУРА
1. Оставете запечатаната фолийна опаковка, пробата от урина и контролният разтвор да достигнат до стайна температура. (18-30о С)
2. Извадете LH касетата от запечатаната фолийна опаковка.
3. Изтеглете проба от урината с приложената пипета.
4. Задръжте пипетата вертикално над тестовата касета на височина около 1-2 см над отворчето за добавяне на проба. Добавете 5 капки от урината в това отворче.
5. Поставете тестовото устройство на равна повърхност, като прозорчето за отчитане на резултата трябва да е обърнато нагоре. Изчакайте да се появят цветни ивици. В зависимост от концентрацията на LH в изследваната проба, позитивни резултати могат да бъдат наблюдавани най-малко след 40 секунди. За да се потвърдят негативни резултати обаче се препоръчва пълното време за реакция 10 минути. Да не се отчитат резултатите след повече от 30 минути.

ИНТЕРПРЕТИРАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ
- Няма повишение на LH: само една цветна ивица се появява в контролния регион (С) или тестовата ивица (Т) се появява, но е по-светла от контролната ивица. Това означава, че няма LH вълна.

- Повишение на LH: две цветни ивици са видими, и тестовата ивица (Т) е равна по-наситеност или по-тъмна от контролната ивица (С). Това означава че Вие вероятно ще бъдете в овулация през следвашите 24-48 часа. Ако се опитвате да забременеете, най-доброто време за осъществяване на полово сношение е след 2 часа, но преди 48 часа.
- Невалиден: изобщо няма видими цветни ивици. Повторете теста с ново тестово устройство.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО