Хомеопатия в моя дом


Kак да се справим с диариите?!

Диарията е патологичен процес, характеризиращ се с изхвърлянето на фекалии с увеличено водно съдържание, повече от три пъти за 24ч. Това състояние води до загуба на течности и електролити (натрий, калий, хлор) с последващи нарушения във водно-електролитния баланс на организма. Причините могат да бъдат различни – вируси, бактерии, хранителна непоносимост


Първото нещо, което трябва да се направи в този случай е да се осигури адекватен прием на течности (вода с глюкоза, натрий, калий и др.), както и хранителен режим (оризова вода, препечен хляб, варени картофи, варен ориз). 
Наред с приема на пробиотични продукти, рехидратиращи прахчета, хомеопатията и Шуслеровите соли оказват благоприятен ефект при състояние на диария.
Изключително подходяща е комбинацията от Шуслерови соли №3, №5 и №8. Шуслерови соли №3 и №5 контролират възпалението, а №8- водно-електролитния баланс и подпомага хидратацията на организма.


Във всички случаи на диарийна симптоматика с неустановен произход е подходящо прилагането на Arsenicum album. При диария, свързана с пътувания т. нар. „туристическа диария“ се прилага Okoubaka. Podophyllum peltatum се прилага при диария, съпроводена с болезнени спазми, най-често случваща се след преяждане с плодове или при никнене на зъбки. Aloe, когато болния се изпуска още преди да е стигнал до тоалетната. Veratrum album, когато диария е съпроводена със силна отпадналост.
Подходящо е приложението на комбиниран хомеопатичен продукт Гастрокинд® 

 

Бъдете здрави! 


П.С. Когато състоянието на диария касае бебета и малки деца да се потърси веднага лекарска помощ, тъй като много бързо при тях може да настъпи обезводняване на организма.

Повече информация относно предлаганите от нас хомеопатични продукти може да намерите ТУК