Антицелулитна програма

Появата на целулит по бедрата, в областта на корема, е свързано с нарушена циркулация на лимфата, натрупване на подкожна мастна тъкан. При жените мастните клетки и тези на съединителната тъкан са разположени вертикално в епидермиса. Когато мастните клетки нарастват, те избутват съединителната тъкан и кожата видимо се деформира, получава се ефектът на „портокалова кожа“. За разлика, при мъжете тъканта има кръстосана структура и това обяснява липсата на целулит при тях.


Какво да правим, когато видим, че имаме целулит?

1.    Приемайте достатъчно количество вода за Вашата възраст и тегло- поне 2 л. дневно. Записвайте в дневник или в телефона си колко вода пиете на ден, за да сте сигурни, че сте си осигурили достатъчна хидратация на организма.
2.    Някои източници съветват да се спрат мляко и млечни продукти от животински произход. Счита се, че белтъкът казеин в млякото може да е отговорен за задържането на вода в организма. Проверете дали при Вас ще работи това като спрете млечните продукти за 1 месец. Може да използвате ядково или кокосово мляко.
3.    Правилното хранене и редовен спорт ще повлияят положително върху циркулацията на лимфата и намаляване на целулита.
4.    Сухата ексфолиация преди душ, изключително добре раздвижва лимфата и кръвта в съответните области. След това може да нанесете подходящ крем  или масло с антицелулитно действие. Тези продукти съдържат екстракти от кофеин, масло от лимонова трева, екстракт от розмарин, зелено кафе и други. Важно! Ако имате разширени вени или повърхностни капиляри, не използвайте кремове със загряващо дейстивие!
5.    Към антицелулитната програма може да включите и Шуслерови соли №1, №4 и №12, както следва: сутрин- 3 табл. от №1, обяд- 3 табл. от №4 и вечер 3 табл. от №12, разтворени в чаша с вода да се пият на малки глътки, а върху проблемните зони може да нанасяте Шуслеров мехлем №12.

Започнете от днес, за да има резултат утре!